Известие

Collapse
No announcement yet.

Питанка за температурата на 145 1.9ТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питанка за температурата на 145 1.9ТД

Днеска ходихме с колегата Судо да гледаме едно турбо-дизелче. Всичко беше горе-долу добре, но след тест-драйва температурата стигна стойностите, които се виждат на снимката. На ЖТД-то ми температурните разграфявания за по-различни, в средата ми стои '90 градуса' и стрелката не минава над нея. Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса. Не ми се вярва да е нормално, но все пак не съм специалист. Нека тези, които познават двигателя да си кажат мнението. Перка на радиатора не се включи дори и при работа на място.

Чакаме мнения
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Че то по-принцип за дизелите не е ли нормално да си работят на по-висока температура от 90
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Re: Питанка за температурата на 145 1.9ТД

Първоначално публикувано от trustworthy
      Днеска ходихме с колегата Судо да гледаме едно турбо-дизелче. Всичко беше горе-долу добре, но след тест-драйва температурата стигна стойностите, които се виждат на снимката. На ЖТД-то ми температурните разграфявания за по-различни, в средата ми стои '90 градуса' и стрелката не минава над нея. Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса. Не ми се вярва да е нормално, но все пак не съм специалист. Нека тези, които познават двигателя да си кажат мнението. Перка на радиатора не се включи дори и при работа на място.

Чакаме мнения
      Много тъпо са направени тези Алфи... Аз съм с 1.6TS и градско и при пуснат климатик ми показва същите стойности като на снимката, но не ги надвишава. Нормално ли е? Когато я карам без клима си седи малко под 80 градуса. Перката се пуска нормално. Защо са направили 80 градуса за център?! Нормално е да е 90. Както казваш JTD-то си заковава на 90 и не мърда оттам.

Comment

Колега старата ми беше такава-повече от 85градуса не е вдигала-струва ми се че градусите са малко в повече-2пъти ми вдигна над 90 и стана страшно-почна да ми избива водата от казанчето за антифриза.Така беше при мене-може пък моята да не е била наред-знам ли
        155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
        Powered by ...
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfatras
          Колега старата ми беше такава-повече от 85градуса не е вдигала-струва ми се че градусите са малко в повече-2пъти ми вдигна над 90 и стана страшно-почна да ми избива водата от казанчето за антифриза.Така беше при мене-може пък моята да не е била наред-знам ли
          Ами трябваше да ти се обадим май, ама стана доста спонтанно тоя оглед И на мен ми се чини, че нещо не е в ред
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И на мен там ми се включва перката. Обаче ми се вижда висока температурата та съм си сложил копче да я пускам по рано.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Малко не на място се включвам (все пак карам боксер), но на мойта там някъде се включва първа степен на перките. А за дизел тая температура ми се струва в повече. Най-елементарния проблем може да е изгорял реостат за първа степен, щом ги е напраила на място.

Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса
              Не са, към 95 са.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ми при мен си работи реостата, защото си работят и двете степени ама датчика малко високо включва. Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от rtfm
                  ... Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.
                  Да разбирам ли че в такъв случай сме видели нормална температура, просто TD-то работи на по-високи градуси?
                  Ако е така в понеделник да го гледам за окачване и да се мятам на малкото кюмюрче
                  Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
                  Fiat Brava TD100

Comment

Така ги дават и на мен ми се струва малко височка температурата. А иначе когато вдигне такава темепература спри и и отвори (МНОГО БАВНО) казанчето за водата, ако не ври значи всичко е наред.
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                    Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от sudo
                      Първоначално публикувано от rtfm
                      ... Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.
                      Да разбирам ли че в такъв случай сме видели нормална температура, просто TD-то работи на по-високи градуси?
                      Ако е така в понеделник да го гледам за окачване и да се мятам на малкото кюмюрче
                      Абе перфектна си е колата! Просто тъпите италианци са сложили 80 градуса за среда и това наистина плаши... много тъпо! Аз постоянно гледам стрелката като карам градско, понеже още не съм и свикнал и все седи навряна там горе като позагрее. Взимай кюмюра и със здраве!

ПС: За всеки случай поизчакай колата да позагрее докато си пусне перката. Ако не я пусне пробвай да дадеш на късо буксата и виж дали ще проработи.

Comment

Working...
                      X